Doktorand till Internationellt företag

Vi förstärker nu vår R&D avdelning med en doktorand inom digital modellering och simulering. Ludvig Svensson är ett företag som satsar stort på innovation med kunden i fokus. Vårt företagsklimat präglas av långsiktighet, engagemang och framåtanda. Vi satsar nu på framtiden och förbereder oss för en digitaliserad framtid. Du kommer vara en nyckelperson i den här resan samt vara en brygga mellan företaget och akademin. På R&D kommer du få nio kollegor och du rapporterar direkt till R&D chefen.

AB Ludvig Svensson är ett familjeföretag lett av fjärde generationen. Bolaget grundades 1887 och erbjuder textila klimat- och miljölösningar för professionella inredare och växthusodlare över hela världen. Textilierna produceras i våra egna fabriker i Kinna och Kina under varumärket Svensson. Koncernen omsätter 750 MSEK och har totalt 360 medarbetare, varav 210 i Kinna.

Dina ansvarsområden:

I rollen som doktorand kommer du till 80% fokusera på forskningsprojektet med målet att ta fram kunskap om hur textila klimat- och ljusmiljölösningar kan modelleras med hjälp av digitala modeller, med fokus på ljusmiljön, och hur dessa modeller kan användas i dagens simuleringsdrivna produktutvecklingsprocess samt ge förståelse för hur produkterna skall ge bäst effekt vid användning.

Övriga 20% kommer du att jobba på företaget med produktutvecklingsprojekt. Då ingår att:

När forskningsprojektet är slut fortsätter du som projektledare på R&D.

Din profil:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då tjänsten innebär stort eget ansvar. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Kinna där du kommer spendera den mesta tiden. Frekventa resor till Jönköping University kommer att ingå. Vi tror att Borås med omnejd är en lämplig bostadsort. 

Tjänsten kan innebära en period utomlands. För mer information om företaget besök vår hemsida www.ludvigsvensson.com och ansök via länken Doktorand till internationellt företag senast 31 okt. Intervjuer sker löpande.

Läs mer om projektet här.